Vad betyder OSU ?

Osu betyder tålamod, respekt och uppskattning.
För att utveckla en stark kropp och ett starkt psyke är det nödvändigt att träna hårt. Detta är väldigt krävande, du måste ta dig själv till din yttersta gräns, där du vill sluta och ge upp. Här måste du kämpa vidare, mot dig själv, och vinna. För att lyckas måste du lära dig att hålla ut, och du måste också lära dig ha tålamod.
Detta är Osu

Anledningen till att du tränar hårt är att du bryr dig om dig själv, vilket betyder att du respekterar dig själv. Respekten utvecklas för din instruktör och dina vänner. När du kommer in i dojon bugar du och säger osu. Du respekterar dojon och den tid du spenderar på träning.
Denna respekt är Osu

Under träning tar du ut dig till det yttersta, för att du respekterar dig själv. Vid träningens slut bugar du mot instruktören, dina vänner och dojon med ett osu. Detta gör du av uppskattning.
Den känslan av uppskattning är Osu

Osu är ett mycket viktigt ord inom kyokushin Karate just för att det står för tålamod, respekt och uppskattning. Det är därför man använder sig utav ordet Osu om och om igen för att påminnas om dessa oumbärliga kvaliteér.