Börja träna Karate

Osu,
Det krävs inte mycket för att börja träna karate. Ett par träningsbyxor, en t-shirt och en vilja att utvecklas räcker långt. Träningen passar alla. Ålder, kön eller tidigare erfarenheter spelar ingen roll då man hela tiden tränar utifrån sina egna förutsättningar.

Den stil vi utövar heter Kyokushin. Det är en förhållandevis ung karatestil som grundades under 1950-talet av Mas Oyama. Det som kännetecknar stilen är förutom hård träning viljan att kämpa och att inte ge upp.

Träningspassen innehåller kihon (grundteknik), kata (form) och kumite (fighting). Därtill ingår ofta fys-, smidighets- och styrkeövningar.

Vi som förening är ansluten till Riksidrottsförbundet och Swedish Kyokushin Karate.
Mer information om Kyokushin: www.kyokushin.se

Vi har en stark gemenskap och har respekt för varandra och den sport som vi utövar. (Du finner mer information om Bollebygds Kyokushin Kai om du trycker på knappen ”Klubben” på meny raden på första sidan)

Vi har intag för nybörjare 2 gånger per år. (Barn, ungdom,vuxen)

  • Start i Januari och avslut med gradering i Juni
  • Start i Augusti och avslut med gradering i December

Som nybörjare på Bollebygds Kyokushin Kai har du möjlighet att träna flera dagar i veckan. Träningen är upplagd på ett sätt som gör att även om du inte kan vara med varje gång kan du ändå fortfarande hänga med gruppen som du påbörjat. För att få ut något av träningen och känna att du gör framsteg bör du ändå försöka träna två gånger i veckan. Karate träning passar såväl ung som gammal. Vi har också tävlingsgrupper för ungdom och senior där vi reser inom Sverige / Norden och Europa och deltar på tävlingar.

Kyokushin Karate är en kampsport med traditioner. Det innebär att du kommer att träna med både traditionella och moderna träningsmetoder. Du behöver varken vara stark eller vig när du börjar det är sådant som tränas upp med tiden.
Du kommer att finna en rolig, inspirerande men också tuff träning. Kyokushin Karate ger dig en bra och allsidig fysisk träning och den utvecklar dig mentalt.Hampus Strömer Gradering 2013

I början behövs inga speciella kläder eller utrustning, utan det går bra med en T-shirt och ett par joggingbyxor.  Dock skall man ha en dräkt (Dogi) till graderingen. (Din Dogi) beställer du på klubben, och du köper även de skydd som krävs hos oss, se mer information här http://budo-kai.se/klubbshop/

Du kan testa denna träningsform 2 gånger kostnadsfritt hos oss innan du bestämmer dig för att bli medlem och börja träna karate hos oss vilket vi självklart hoppas.

Lite mer information gällande barnträning:

  • Pojkar behöver GI-dräkt, benskydd, knogskydd och suspensoar.
  • Flickor behöver GI-dräkt, benskydd och knogskydd
  • Barnen kan i början träna i vanliga träningskläder och vi tränar barfota i Dojon. Långt hår bör vara uppsatt och inga örhängen/smycken/klockor osv ska bäras för att slippa risken att skada sig på dessa föremål. Barnen kommer att behöva en GI-dräkt och skyddsutrustning. Det är lämpligt att beställa och köpa en GI-dräkt när barnen har bestämt sig för att fortsätta att träna karate då den är med i undervisningen vad gäller hur den ska bäras och hur bältet ska knytas. Skydden provas i slutet av terminen men krävs först till graderingen.
  • Beställning och köp av GI-dräkt och skydd kan göras på klubben. GI-dräkterna är rymliga i sin stl så beställ så nära barnets längd som möjligt. Se hemsida för kontaktuppgifter och prisuppgifter. Köpta produkter hämtas ut på klubben mot uppvisande av inbetalning/kvitto.
  • Under terminen kommer barnen att få lära sig om förhållningssätt inom Karaten, Dojon, sina medtränande, grundtekniker inom slag, blockeringar och sparkar. De kommer att få applicera sina grundtekniker på mitsar och därefter testa på att använda sina tekniker i fighting. Störst fokus har vi på tekniker, fighting är en liten del under nybörjarterminen.
  • Dags för gradering! Gradering är ett tillfälle där barnen får visa upp vad de kan och har lärt sig under terminen för en Sempai och när graderingen är godkänd tar barnen sin första mon-grad och får ett nytt bälte. I slutet av terminen har vi ett graderingsläger under en helg där lördagen ägnas åt flera träningspass och sen är själva graderingen på söndagen. Graderingen innebär en kostnad där b la träningslägret, kost och bälte ingår i avgiften.
  • Mer detaljerad information kommer ut i slutet av terminen när graderingshelgen börjar närma sig.

I grunden består karateträningen av fem delar; kihon, kata, kumite (fighting), zazen (meditation) och taiso (fysträning). Nybörjarträningen innehåller kihon (grundtekniker  – slag, sparkar, blockeringar och fotställningar) och kata (en förutbestämd sekvens av olika rörelser; fotställningar, slag, blockeringar och sparkar) samt taiso (konditions- och styrkeövningar). Det är svårt att säga exakt på vad det är som gör karate så speciellt. Träningarna ger en energikick och du får balans.

Den som tränar Kyokushin karate blir gladare, starkare, lugnare och bättre på att fokusera. Bäst av allt är kanske att det är en resa utan slut. Ingen karate-utövare blir någonsin fullärd och vi hjälper dig på denna resa.

 

 

OSU och varmt välkommen till oss, hälsningar Bollebygds Kyokushin Kai