Bollebygd visar styrka i Danmark – Oyama Cup 2014

OSU, Bollebygds Kyokushin Kai sände 6 fighters till Oyama Cup i Köpenhamn 2014. Oyama Cup är en av de större barn och ungdomstävlingarna i Norden där många av de bästa samlas.

I år deltog kring 120 tävlanden från Danmark och Sverige. Från Sverige fanns 10 tävlande på plats. Svenska klubbar som var representerade, Bollebygd, Oyama Karate Kai, Lund och Banzai.
Att tävla i Danmark är många gånger hårdare tag och det smäller på rejält i många matcher och man måste var väl förberedd och våra fighters visade stor kvalité och kunskap.

Om vi tar tex gruppen som Kevin Börtner tävlade i så var det flera av dom som tävlat i Kadett EM och var riktigt tunga fighters och Kevin tävlade i åldern 14-17 år.

Bollebygd visar framfötter och har med sig följande resultat hem.

  • Lisa Linder – GULD
  • Junior Johansson – GULD
  • Fabian Wåhlin – SILVER
  • Kevin Börtner – BRONS
  • Tobias Jensen – Grymt kämpat men tyvärr utan medalj denna gång
  • David Kjellmer – Grymt kämpat men tyvärr utan medalj denna gång

Lite kort information om matcherna.

Tobias:

Match 1. Tobias driver på bra och sätter fina tekniker, men motståndaren sätter en krok i sidan som sätter sina spår. Tobias kommer starkt tillbaks och förlorar knappt på flaggor. Match 2. Tobias börjar starkt men har känningar ifrån kroken i första matchen och blir knockad på magen.

Kevin:

Match 1.Kevin möter en välmeriterad dansk och matchen drivs upp ett hårt tempo med hårda slag och fina tekniker ifrån båda. Kevin vinner matchen efter en klockren Jodan spark och får Wasari. Match 2. Kevin möter återigen en hård dansk som också är 2 år äldre och ligger jämt i matchen, men får ett slag i ryggen och måste tyvärr avbryta.

Lisa:

Match 1. Idag hade Lisa bestämt sig och går en med tunga slag och snabba tekniker. Vinner  sin match med knock mot magen. Match 2. Lisa går återigen in med hårda och välriktade tekniker. Avslutar matchen och sätter punkt med en välriktad Kake Geri och vinner klart.

Junior:

Match 1. Idag hade Junior bestämt sig. Vi som var i Köpenhamn såg detta så fort Junior klev in på mattan. Junior startade i ett väldigt högt tempo med hårda tekniker som satt där dom skulle. Motståndaren ger upp, och Junior vinner klart. Match 2. Junior visar återigen vilken stark och duktig fighter han är och sätter hårda tekniker och även här ger motståndaren upp, och Junior vinner denna match klart.

Fabian:

Match 1. Idag var det en stark Fabian som vi fick se. Bra kondition och stark i sina slag. Fabbe börjar matchen med hårda slag och krokar som sitter där dom skall. Vinner klart. Match 2.Fabbe börjar återigen med hårda och bra tekniker. Hårda krokar och flera sparkar på insidan ben och tunga Gedan sparkar. Fabian driver ut sin motståndare ifrån mattan 2 ggr och vinner klart. Match 3. Fabian möter en lång och tung dansk, men går återigen med tunga slag och krokar och hårda sparkar på insidan. Matchen går till förlängning och Fabian driver och har matchen. Förlorar på en tveksam Jodan spark mot huvudet där vi alla såg att den var markerad, men det är domaren som dömer. Men Fabian såg stark och bestämd ut, och det bådar gott för framtiden.

David:

Match 1. David går ut hårt med bra tekniker och sätter flera hårda slag och tekniker på bröst och armar. Matchen går till förlängning och David förlorar knappt på flaggor. Match 2. David ser bestämd och laddad ut och går återigen ut i ett bra tempo och varvar bra teknik och vinner sin match klart. Davids grupp var uppdelad i 2 st pooler och därför blev det tyvärr ingen medalj denna gång men väldigt väl kämpat. Skall bli kul att följa David framöver.

Stort tack till Magnus och Rasmus Bergström som coachade och peppade våra tävlande grymt. Stort tack också till alla förälder och vänner som kom och hejade på.

Vi var närmare 30 personer ifrån Bollebygd denna gång.

 

 

bild 5 bild 4 bild 3[1] bild 3 bild 2[1] bild 1[2] 10710838_10152468216887857_934774782684465706_n 1379372_10152468217037857_6548815503142546606_n